fredag 21 januari 2011

3 Kamp 2

I denna kryptiska rubrik döljer det sig en mormyskatävling på Liljan, en sjö mellan Falun och Borlänge. Tävlingen går söndagen 23/1 10:00-14:00.

Tävlingen är en kamp mellan fiskare från Dalarna - Gästrikland - Hälsingland. Det är också KM1 för fiskare från Tunabygdens SFK. Resultat 3 kamp 1

Jag satsar på en "comeback" om inte vädret blir allt för dåligt. Förra årets tävlingar frös inne och början på året har varit likadant - KALLT!

Nu är det "bara" att göra lite förberedelser, dvs knyta mormyskor på alla spön, fixa mäsk osv. Tar nog ett par timmar är jag rädd. Beten, dvs maggot och pinkies, är införskaffade. Återstår att se om jag kan uppbringa några mygglarver. Jag får ringa runt och fråga om det är någon som kan tänka sig att sälja några så det räcker till tävlingen.

Hoppas att fisken vaknat till liv då det mesta av snön töat bort. Tyvärr verkar det som om det vackra vädret de lovat till söndagen är bytt mot sämre :-( Vi får se på söndag.

Fisket vid de tidigare tävlingarna på sjön har tydligen varit lite trögt med mest abborre. Hoppas att mörten vaknat till liv nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar